donderdag 10 maart 2016

Havermout cranberry koekjes!

Havermout, best een trend tegenwoordig! Alleen al als ontbijt zijn er heel wat variaties te bedenken; pap, pannenkoekjes, smoothies, ontbijtrepen, granola en ga zo maar door. Maar wist je dat je er ook heel lekkere koekjes mee kan maken? En okee, deze havermout cranberry koekjes zijn misschien niet zo gezond als de ontbijtvariaties, maar lekker zijn ze wel! Crunchy aan de buitenkant, wat zachter aan de binnenkant met af en toe de lekkere smaak van cranberry. Ik heb ze al ontzettend vaak gebakken en ze vervelen me nooit. Bak je mee?

Wat heb je nodig?
- 85 gr. ongezouten boter (op kamertemperatuur)
- 95 gr. lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 125 gr. zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder, is hetzelfde)
- 55 gr. havermout
- 60 gr. cranberries


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180"C en bekleedt een bakplaat met een vel bakpapier.
Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een luchtige massa. Doe vervolgens het ei erbij en mix kort tot alles is gemengd.
Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met de havermout en cranberries en voeg dit bij het botermengsel. Schep alles voorzichtig door elkaar (ik doe de mixer op de laagste stand en mix heel kort, omdat ik dat makkelijker vind).
Maak vervolgens ongeveer 11 gelijke hoopjes deeg op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten goudbruin. Leg ze eenmaal uit de oven zo snel mogelijk op een rooster, zodat ze aan de buitenkant goed krokant worden. Tip: voeg een theelepel kaneel toe voor een extra warme smaak!
Eet smakelijk!

Liefs, Annabel
2 opmerkingen:

  1. Jaaa..een superrecept is het...echt heerlijke koekjes zijn het. Sfeervol neergezet heb je ze! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm klinkt heerlijk! Mooie foto's heb je ervan gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen