zondag 24 september 2017

Dankbaar..

Nu ik de 38 weken zwangerschap ben gepasseerd, is het echte aftellen begonnen. Spannend, maar zo leuk! En hoewel ik mijn buik (incl. geparkeerde voeten in mijn ribben) denk ik best zal missen, ben ik zo nieuwsgierig naar ons kleine meisje. Gelukkig voel ik mij nog hartstikke goed, al merk ik wel dat ik wat sneller vermoeid ben. Maar hé dat is ook niet gek als je je bedenkt dat mijn lichaam al bijna negen maanden keihard aan het werk is. Dankbaar.. dat is denk ik het meest passende woord voor mijn lichaam. En voor het leven opzich. Ik probeer me de laatste tijd steeds meer te richten op de dingen waar ik dankbaar voor ben in plaats van te kijken naar wat er niet is of wat ik niet heb. Een tip: probeer het ook eens! Je zult veel meer rijkdom ervaren. Want zelfs als er wat tegenzit kun je dankbaar zijn voor de les die je eruit leert. Of dankbaar zijn voor het fijne moment wat daarna volgt. Want de enige zekerheid in het leven is dat alles tijdelijk is en verandert.


Afgelopen week liep ik op het strand en voelde ik intense dankbaarheid. Iets daarvoor had ik namelijk een kleine strubbeling met mezelf gehad. Ik was namelijk al moe wakker geworden en kon de hele dag mijn draai niet vinden. De vermoeidheid sleepte me van de bank naar het bed en zorgde ervoor dat ik nergens zin in had. Tot ik mij bedacht dat de rust helemaal niet hielp. Ik werd er niet minder moe van door op de bank te hangen en ik kreeg er al helemaal geen vrolijk humeur van. Rust rust niet altijd uit. En dus besloot ik om naar het strand te gaan. Ik moest mezelf er even van overtuigen dat het echt een goede keuze zou zijn en daar ging ik dan.
Eenmaal op het strand merkte ik meteen het verschil. Het geluid van de golven, de wind door m'n haar, ik voelde de rust zo in mijn lichaam komen. Juist de beweging van de natuur gaf mij rust. Na een half uur flink te hebben doorgestapt, ben ik weer richting huis gegaan. Want met 38 weken zwangerschap houdt je blaas het niet zo lang meer vol ;-)
Eenmaal thuis voelde ik me een stuk beter en ben ik de keuken ingedoken om een ontbijtcake te bakken. Bakken in de herfst vind ik sowieso altijd een goed idee! Het recept had ik op Chickslovefood voorbij zien komen en leek me erg lekker!


Misschien dat ik er volgende keer nog een flinke theelepel kaneel door doe, maar de cake is erg lekker! Het zit een beetje tussen cake en brood in en is heerlijk met een dikke laag appelstroop of jam. Een aanrader dus!

En zo zie je maar hoe fijn een dag kan worden als je de goede keuzes maakt, waarbij je zo af en toe over een drempel moet stappen. Ik wens jullie allemaal een fijn en zonnig weekend toe!

Liefs, Annabel6 opmerkingen:

 1. Ook iets om dankbaar voor te zijn, dat je zo dicht bij het strand woont! Hoe fijn is dat, daar kan ik alleen maar van dromen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je goed opgelost, je bent nu al een wijze mama ;)
  Er is veel om dankbaar voor te zijn, goed om daar wat vaker bij stil te staan!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn blogje! Ik merk altijd dat ik vaker van dit soort *baaldagjes* in de donkere maanden heb, dus de herfst en wintermaanden. Het is altijd weer een uitdaging hoe hier het beste mee om te gaan, maar jouw manier werkt altijd nog het beste denk ik. Kijken naar wat je wél hebt en wat je wél hebt bereikt. Heel mooi ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk herkenbaar dat je de natuur op zoekt om je hoofd leeg te maken en weer tot rust te komen. Zo fijn dat dit kan! :) Fijne week en geniet van jullie aankomend kleintje!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi om te lezen, je hebt ook helemaal gelijk!
  En euh... ik kan niet wachten op de eerste foto's van jouw prachtige dochtertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja mooi en voor mij werkt het ook steeds weer. Baaldagjes horen bij het leven...de bekende ups en downs. Maar idd...wat doe je ermee? Mag alles er gewoon zijn? En wat leert het je? Goed besluit...je stranduitje! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen