woensdag 27 september 2017

Gehaakte babyomslagdoek

Jullie hebben 'm al een paar keer voorbij zien komen; project babyomslagdoek! Op de blog van Sigrid vond ik het leuke patroon en ging aan de slag. Van mijn moeder had ik een tas 'oude' wol gekregen waar zij niks meer mee deed. Ik kon het op marktplaats zetten, maar ik kon er natuurlijk ook zelf iets leuks van maken. Het waren vijf bollen Drops Karisma grijsbruin. Ik wist van te voren dat ik nog wol bij moest bestellen, maar op de site had ik gezien dat de kleur nog steeds leverbaar was. Een nieuw label, dat wel, maar het nummer en de kleur leek nog hetzelfde. Helaas bleek dat toch niet helemaal waar te zijn. De kleur week net iets teveel af, waardoor je duidelijk verschil zou zien.
Gelukkig zijn er nog veel meer mooie bollen wol van Drops Karisma en dus besloot ik de omslagdoek half grijsbruin en half licht eik te maken. In eerste instantie wilde ik alleen de rand en kap licht eik maken, maar plannen zijn er om gewijzigd te worden, zegt mijn zusje altijd.. En dus was dat probleem ook weer opgelost :-)
Ik heb het patroon iets aangepast. Een omslagdoek moet namelijk vierkant zijn en dus heb ik 143 beginlosse opgezet en in totaal 25 keer het patroontje herhaald. Voor de kap heb ik dit patroon gebruikt, maar ook dat heb ik weer iets aangepast (iets met eigenwijs zijn..?). Ik heb de ene rij in de achterste lussen gehaakt en de volgende dan weer in de voorste lussen gehaakt. Op die manier krijg je een 'platte' kant, wat ik mooi bij de omslagdoek vond passen. In totaal heb ik 26 toeren gehaakt, waarvan de laatste een toer vaste is. Tot slot heb ik nog een klein kwastje aan de kap gemaakt.De omslagdoek is lekker ruim en zal in het begin nog wat te groot zijn. Gelukkig kun je 'm zo vaak omwikkelen als je zelf wilt, extra warm dus! Ik hoop dat we er veel plezier van zullen hebben, er is er in ieder geval al één fan..


Onze katten vinden alle babyspulletjes reuze interessant. Alles wordt uitvoerig besnuffeld en getest. Ik moet dan ook flink mijn best doen ze niet in het bedje of op het aankleedkussen te laten slapen. Kussens erin/erop doen wonderen, maar of dat ook handig is als de klein er straks is? Dat vergeet je vast een keer en zo snel als ze zijn, zie ik ze al helemaal gelukkig in het bedje liggen slapen. We hebben al een haakje op de deur gezet, maar als iemand nog andere tips heeft? 

Voor nu is mijn 'to-do-baby-maaklijstje' eigenlijk wel klaar. De naamslinger is ook af, maar die blijft nog even geheim ;-) Inmiddels ben ik bezig met een herfstprojectje, waarvan ik jullie heel snel meer laat zien!

Fijne dag allemaal!

Liefs, Annabel

10 opmerkingen:

 1. Oh wat is die gaaf geworden, leuk juist in 2 kleuren.
  Het gaat nu opschieten, spannend, ik wens je een voorspoedige bevalling en een heel mooi gezond kindje...
  Met warme groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge Annabel, wat een prachtige omslagdoek! Echt een prachtig patroon van Sigrid!!
  En straks heerlijk je baby hierin wikkelen!

  Lieve groet,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! En die katten? De meeste katten vinden het een reuze interessant plekje zolang de baby er nog niet is. Daarna ruikt het anders en is het flink in gebruik. De plek wordt dan vanzelf een heel stuk minder prettig want poezenkinders willen niet gestoord worden in hun lekkere ochtenddutje. Komt dus echt vanzelf goed. En een kat die boven op een baby gaat liggen? Volgens mij moet die nog geboren worden. Fijne tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is die super leuk geworden. Mooi hoor.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geworden hoor :) nu begint het echt op te schieten, spannend ! Voor als het meiske eerder komt, een fijne bevallin en een gezellige kraamtijd, liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk geworden! Ik wens je een goede bevalling en geniet van de kraamtijd, die vliegt om!
  Lieve groet van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind m zó mooi geworden, juist in deze twee tinten. Echt een leuk patroon. ..dat ga ik ook nog eens gebruiken. Een mooi warm welkom voor jullie meidje 💖 Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie omslagdoek, leuk ook met die wisseling in de kleuren en zo voorkom je inderdaad mooi het duidelijke kleurverschil.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw ... heel mooi geworden.
  Het beste voor de komende tijd! En veel mooie momenten om van te genieten gewenst.
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, die is mooi geworden in die 2 kleuren!! Zo leuk! Ik vind het echt fijn en knap dat je in mijn babydekentje een omslagdoek zag en er helemaal je draai aan hebt gegeven! Dankjewel voor het linken!
  PS: Ik legde vroeger ballonnen in de wieg, zodat de poezen daar niet gingen slapen. Maar toen de baby er was, kon ik natuurlijk geen ballonnen meer leggen. Sowieso mochten onze katten niet naar boven, maar als onze dochter beneden een dutje deed, ging er toch altijd stiekem een kat bij haar liggen. Gelukkig altijd aan het voeteneinde, er was geen verstikkingsgevaar. Ik heb niet echt tips, ik geloof dat ik het altijd wat in het oog heb gehouden, en 's nacht boven was ik gerust, want daar kwamen de katten niet. Het ververskussen, daar zette ik gauw een doos of iets anders bovenop, en als ik dat vergeten was, dan ging de poes toch snel lopen als ik daar een stinkend pampertje opendeed :-)
  Veel succes ermee!
  Groetjes, Sigrid x

  BeantwoordenVerwijderen