maandag 19 februari 2018

Schildpad

Sinds een week of drie heb ik de haaknaald weer opgepakt en haakte ik een klein schildpadje. Het patroon had ik al een tijdje geleden op internet gevonden (klik) en nu opeens wilde ik hem voor Jasmijn haken. Niet dat ze nog niet genoeg rammelaars en knuffels heeft, maar dingen maken voor je kind is zoooo leuk! 


Ik koos (natuurlijk) voor de kleur roze, want tja misschien is die roze wolk dan toch nog niet helemaal weg ;-) Mocht Jasmijn later een stoere meid worden en niks met roze hebben, doe ik haar nu toch wel flink tekort hihi. Maar voor nu beleeft ze er veel plezier aan.


Foto's maken met een baby die hard aan het oefenen is om op haar buik te rollen, gaat niet altijd even makkelijk!

Toen ik het schildpadje zo in de box zag liggen, besefte ik mij opeens hoe toepasselijk dit haakwerkje is voor de afgelopen tijd. Je kunt het alleen al zien op mijn blog; het laatste bericht schreef ik met 38 weken zwangerschap. Twee weken later werd onze liefste Jasmijn geboren, een lief, vrolijk en soms wat eigenwijs meisje! En ondanks het feit dat er ontzettend veel is veranderd in ons leven, ligt het tempo toch wel een stuk lager. Zijn wij ook schildpadjes geworden? En dan denken jullie misschien  'hè, maar met een baby heb je toch je handen vol?' en dat is natuurlijk ook zo. Het gaat alleen allemaal wel in schildpadtempo. Het tempo van een baby ligt vele malen lager dan het tempo van een volwassene. Maar na wat slaapgebrek, is ook ons tempo flink verlaagd ;-) En eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg. Sterker nog: ik geniet er met volle teugen van! 


Inmiddels hebben wij (een soort van) ritme met Jasmijn gevonden en komt er steeds wat meer tijd vrij om te haken, maar ook om te bloggen. Want stiekem blijft dat toch altijd kriebelen. Al helemaal toen ik van een paar mensen de vraag kreeg of ik nog wel door ging met mijn blog. Dat geeft dan toch even dat extra zetje in de rug om de draad weer op te pakken. Toch zal ik voorlopig nog wel een schildpadje blijven, waardoor er ook in schildpadtempo blogjes online komen.

En ook het haken gaat misschien niet zo snel, maar het volgende werk staat wel op de naald. En ja ik weet het, de kleur is WEER roze ;-)


Tot snel!

Liefs, Annabel

10 opmerkingen:

 1. Geeft niks, ik hou van schildpadjes ;) Wat een mooie lieve reportage heb je gemaakt Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon leuk dat je er weer bent :) en kies/neem vooral je eigen tempo.
  Schildpadjes zijn misschien wat langzamer maar wel volhouders ;)
  Je gehaakte schildpadje is een dotje geworden.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig schildpadje. En roze is toch geweldig voor zo'n kleine meid. En mocht ze haar eigen weg gaan kwa kleur, zal je het je heus niet kwalijk nemen dat ze in een roze wolk leefde ;-)
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk dat je weer blogt!
  ja zo gaat dat met een baby,wat geeft het lekker van genieten!
  De wereld is zo gehaast.....
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig leuk is het schildpadje geworden! Enjoy!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige schildpad. Leuk!
  Wat een mooie blogpost om te lezen.
  Wat mij betreft mag haken en bloggen in een tempo dat past bij je leven van dat moment ... (doe ik ook) ... de ene keer vaker, dan weer in een schilpaddentempo en wat minder vaak. Geniet van jullie mooie meid!
  Groet, Ilse (by-ik.blogpost.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijne foto's en die schildpadjes blijven leuk! Lekker rustig aan doen, zo'n klein meisje vraagt veel energie van je. Ik baal er wel eens van dat ik in het begin zo hard van stapel liep.. Dat haalt je lichaam later namelijk weer in. Lekker schildpadjes worden en zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om weer even van je te horen. jasmijn heeft maar geluk met zo'n creatieve moeder. Blijven jullie nog maar lekker een poosje in de schildpadmodus, heerlijk! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé fijn je weer terug te lezen hier! Wat leuk om over Jasmijn te lezen en hoe het leven veranderd is. Ja, dat herinner ik me nog goed, van toen onze Emily klein was, hoe wij als zombies door ons huis liepen. Zo moe en overdonderd... Dat duurt nog wel een tijdje, maar het loopt wel los. Fijn dat je al even tijd en energie had om te haken. En wij hier in blogland lopen niet weg, dus doe maar gerust op schildpadtempo verder :-)
  Groetjes, Sigrid
  PS/ Wat een superschattige foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo leuk, die schildpad en die voetjes... waar is de tijd?! Hihi, geniet er maar van,
  Fijn weekend , groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen