vrijdag 30 maart 2018

Lente!

Zodra de krokussen bloeien, weet je: de lente begint! En hoewel er afgelopen week een paar natte dagen tussen zaten, kreeg ik toch dat lentegevoel. De zon voelt warmer, de vogels fluiten en de natuur krijgt weer kleur. Alles begint klein; een knopje aan een boom, een sprietje uit de grond en dat is precies waarom ik zo van de lente houd. Een frisse, nieuwe start met een energie die wil gaan groeien en bloeien.

Kortom, ik ben dol op de lente..

.. met bloemen in alle kleuren. En dan zowel buiten in de natuur als binnen op tafel. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

.. waar de avonden weer langer licht worden! Een kleine kanttekening; Jasmijn is nu standaard wakker tot het donker wordt, dus ik hoop dat dat nog gaat veranderen. ;-) Voor mezelf vind ik het heerlijk die 'langere' dagen!

.. waarbij je die pantoffels weer eens in de kast kan laten staan, om zo af en toe eens op blote voeten te lopen.

Of met je blote voeten te spelen :-)

.. waarbij je voor het eerst weer kan lunchen op balkon! In het zonnetje, uit de wind, is het heerlijk vertoeven. Dan smaakt je boterham opeens veel lekkerder hihi, herkenbaar? Net als een patatje met een dikke klodder mayonaise, smaakt buiten ook veeeeel lekkerder dan binnen. Gek hè?!

.. met lammetjes! Ik was vandaag op de kinderboerderij bij ons in de buurt en zag dat er lammetjes geboren waren. Ze speelden vrolijk met elkaar, zo lief om te zien!! Nu moet ik wel zeggen dat ik er altijd een dubbel gevoel bij heb. Veel schapen worden ieder jaar bevrucht, zodat hun lammetjes meer bezoekers trekken.. Dat is dan weer de andere kant van de medaille. Ik hoop dat daar in de toekomst een beter beleid voor komt!

.. met broodhaantjes! En hoewel er door/voor Jasmijn nog geen palmpasenstok wordt gemaakt, bak ik wel lekkere broodhaantjes. Ik vind dat zo leuk om te doen!


.. met bloesembomen! En ook al duurt dat nog even, ik verheug me daar enorm op!

Hou jij ook van de lente of is een ander seizoen jouw favoriet?


Liefs, Annabel

8 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk blogje
  Geniet van het Paasweekend , Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne dingen noem je allemaal op. De zomer is mijn lievelings-seizoen, gevolgd door de lente, dan de winter en met de herfst heb ik niks.
  Fijn Paasweekend met je gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk hè, dat de lente weer komt. Alle seizoenen zijn bij mij favoriet. Ik haal uit elk seizoen zo de dingen die ik het mooiste vind. de lente met het ontwaken van de natuur en alle mooie bloemen, de zomer met de heerlijke lange avonden buiten zitten, de herfst met al die verschillende kleuren en de winter met de mooie witte sneeuw. Elk seizoen heeft weer wat voor mij :-).
  Fijn paasweekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooohhh die voetjes van Jasmijn...zó lief!! Wat een heerlijk lenteblogje met prachtige foto's! Ik geniet met je mee!! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn favoriete seizoen is de zomer, maar de lente doet mij ook ongelooflijk véél deugd! En zonder lente, geen zomer, dus!
  Wat een schattige teentjes heb je gefotografeerd :-)
  Hopelijk gaan die voetjes wat beter op tijd slapen binnenkort, hihi.
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja heerlijk hè. Maar ik zou niet kunnen kiezen hoor vind alle jaargetijden super. Elk heeft zijn eigen charme.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja heerlijk hè. Maar ik zou niet kunnen kiezen hoor vind alle jaargetijden super. Elk heeft zijn eigen charme.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ieder seizoen heeft zijn charmes maar ik vind dit lekkere weer toch wel erg fijn! Lekker zonder jas naar buiten, t-shirts kunnen weer aan en de eerste terrasje worden bezocht.. heerlijk! En dochterlief kan lekker buiten spelen, heerlijk pluspunt.

  BeantwoordenVerwijderen