vrijdag 23 maart 2018

Wisselrandje

We duiken even terug in de tijd, naar de zomer van 2016 om precies te zijn. Toen haakte ik een plantenpotje voor een cactus. Een grijs potje met een roze randje, heel vrolijk! Je kunt het in dit blogje teruglezen. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder, hebben we er een kleine bewoonster bijgekregen en ziet ons interieur er toch een tikkeltje anders uit. Er is nog veel meer roze bijgekomen! En dan voornamelijk in de babyspullen (boxkleed, speeltjes, hydrofieldoeken). Heel leuk, maar opeens was ik het roze plantenpotje zat. En niet alleen het plantenpotje, nee bijna alles met felle kleuren.


Ik merk dat ik het roze voor de babyspullen suuuper leuk vind, maar ons interieur nu wat rustiger wil hebben. Legergroen, grijsblauw en natuurlijke materialen, daar word ik blij van! Mooi contrast toch? En samen maakt het ons huis toch gezellig, maar wordt het geen grote kinderkamer.


En dus probeer ik alle fel gekleurde spullen wat rustiger te maken, waaronder het plantenpotje. De roze rand ging eraf en werd vervangen door een groene draad.


Dat is het leuke aan een gehaakt exemplaar; een ander randje en je hebt een totaal ander potje!


En dit potje past veel beter bij de rest van de decoratie op de kast. Gelukkig kan dit hoekje voorlopig zo blijven staan, want naast de kleurwisseling van ons interieur, vindt er ook een herinrichting plaats. 
Nu onze meid bijna 6 maanden (!) is en zich steeds meer gaat verplaatsen, ben ik begonnen het huis 'kindveilig' te maken. En dat betekent haakjes op deuren en spullen die een stukje omhoog verhuizen, zodat de grond leeg wordt. Best even wennen hihi, ik ben nogal van de mandjes met tijdschriften of andere prulletjes op de grond. Dat vind ik zo gezellig! Maar daar ben ik over een tijd niet meer de enige in ;-) Dus heb ik ze uit voorzorg opgeruimd. Ach, het wordt wel lekker overzichtelijk zo!


Hebben jullie zo af en toe ook 'last' van wisseldrang?
Fijne avond!

Liefs, Annabel

10 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar. Het was al niet zo bont bij ons, en toen de kinderen kwamen en groter werden helemaal niet meer.
  En het is inderdaad handig, je vervangt het gehaakte randje zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee om alleen de rand van het gehaakte potje te veranderen. Het doet meteen heel anders aan. Een beetje rustige kleuren als tegenhanger tegen de kleurige babykleuren houdt de boel in huis in balans.
  Mt een kleintje erbij ga je alles in huis toch net even anders bekijken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor, af en toe eens wat veranderen, dat moet. Ik hou ook wel van rustige kleuren omdat mijn hoofd altijd overuren draait, dan wil ik graag tot rust komen als ik rondkijk thuis. Maar toch heb ik ook weer de drang om vrolijk te worden van kleurtjes, het is net de afwisseling die het leuk maakt. Maar ik begrijp het volkomen met dat kleine meisje in huis. Al die felle spulletjes (en het wordt er de eerste jaren niet gauw beter op!) hebben wat tegengewicht nodig. Je zult je binnenkort ook kunnen uitleven om opbergmanden te haken :-) De kleur groen die je koos is echt mooi, groen is sowieso een rustgevende kleur, goed gedaan dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi potje. Ik vond dat kleine beetje kleur ook wel erg gaaf maar dit past inderdaad goed bij de rest. Heel erg leuk. Dat is toch ook het fijne van zelf maken. Je kunt het zelf helemaal doen zoals je zelf wilt :-).
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik verander continu, soms met kleine dingen, de andere keer schuif k alle meubels door de kamer. Het speelgoed waar nog mee gespeeld wordt, verschuift langzaam naar boven nu de meiden groter worden. Leuk hoe jouw potje met zo'n klein detail een heel andere look heeft gekregen. Ik hou wel van de nieuwe variant!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke make over. Zo lijkt het of je een nieuw potje hebt.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een superidee om het randje te vervangen...ik vind het heel mooi geworden! Ja...ik wissel ook graag...kan er helemaal vrolijk van worden! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om gelijk zo een ander potje te krijgen.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke verandering! Staat mooi dat groene randje, al was dat roze ook niet verkeerd. Handig dat je je interieur er nu alvast op voorbereid want voordat je het weet grijpen kleine handjes naar je favoriete tijdschriften. En de moeders die beweren dat zo'n jong kindje het maar moet leren dat ze ervan af moeten blijven, mogen gerust een weekje politie komen spelen he ;) Hihi wegzetten is nu gewoon even makkelijker. Straks kan je haar leren wat wel en niet mag en dan mogen je spulletjes vast wel weer naar hun vorige plekjes terug..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk zo!
  Ja dingen veranderen en de veiligheid van de kleine is het belangrijkste.
  Ik denk dat mijn woondeken een goed voorbeeld is van wisseldrang ;)
  Eerst zou hij helemaal grijs worden, maar toen we gingen verhuizen koos ik voor hele andere kleuren :)
  Ik dacht ik doe er een groene rand aan, maar nee, doe toch maar niet. Nu komt er een felle fuchia rand aan en als de woondeken klaar is gaat hij naar mijn dochter, die is er blij mee. Blij met de deken en blij met de kleuren :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen