zaterdag 19 mei 2018

Luchtige sjaal

Kabouters, een fluitenzak, schaapjes, konijntjes; ik heb het op de basisschool allemaal gebreid. En ook thuis breide ik als klein meisje nog graag verder. En toen ben ik gestopt. Pas twee jaar geleden kreeg ik weer zin om te breien. Tenminste dat dacht ik.. Ik maakte een kussensloop, maar daar was vanaf de helft nog heel wat doorzettingsvermogen voor nodig om 'm af te krijgen. Ik vond het saai. Nee, geef mij maar een haaknaald! En zo haakte ik de afgelopen jaren weer lekker verder. Dat kussen ligt hier trouwens nog wel op bank, want het resultaat vind ik heel mooi! En daarom begon het misschien een aantal weken geleden toch weer te kriebelen. Vaak kom ik op internet of in boeken mooie breipatronen tegen, die ik vervolgens klakkeloos oversla, want 'tja, dat is niks voor mij!'. En opeens realiseerde ik mij dat ik het altijd weer eens kon proberen. Ik had even geen inspiratie voor een nieuw haakproject, dus wat kon ik verliezen?! En dus pakte ik de breinaalden er stiekem toch weer bij en zette 60 steken op voor een luchtige sjaal uit het boek Hollands Welgaren (door Maaike van Koert). 


In de omschijving van de sjaal staat: 'De gevallen steek, oftewel de Luie Wijven Steek, zorgt voor mooie grote lussen. Niet alleen geschikt voor luie wijven, ook voor dames die van mooie sjaals houden en die met deze steek sneller klaar zullen zijn'. Dit moést dus wel een succes worden. En dat werd het ook! Want het ging vlot, was niet moeilijk, maar toch afwisselend door de verschillende strepen.Ik gebruikte wel ander garen dan dat Maaike in het boek gebruikt. Ik maak immers mijn restjes op (binnenkort nog een artikel over mijn opruimwoede van de afgelopen tijd ;-)). Het effect is iets minder wollig, maar ik ben er blij mee. Ik gebruikte de Drops Alpaca kleur 8120, een zachte gemêleerde alpacawol. Het is een heerlijke sjaal geworden voor de frissere lentedag, maar ook straks in het najaar zal ik er veel plezier van hebben.


Inmiddels moet ik wel bekennen dat de breinaalden weer zijn opgeborgen en ik weer lekker aan de haak ben hihi. Maar het zal zeker geen jaren meer duren voordat ik een volgend breiproject begin.

Ben jij meer van het breien of het haken? Of allebei, dat kan natuurlijk ook ;-)

Liefs, Annabel


7 opmerkingen:

 1. OOhhh echt super geworden meis!!! En ook zo mooi en sfeervol op de foto gezet. Ik doe het allebei heel graag. Mijn haakwerk is vanavond af en ik denk dat ik nu weer iets ga breien. Heerlijk hé...zoveel keus in hobby's! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk! Ik vind de sjaal echt heel mooi!
  En toevallig ben ik ook net begonnen breien, terwijl ik normaal ook sneller kies voor haken want dat gaat veel sneller bij mij :-)
  Maar de afwisseling is wel eens leuk hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die ziet er echt heel mooi en zacht uit.
  Ik beken, ik heb de breinaalden eind vorig jaar, ergens in oktober, weer boven gehaald. En, het bevalt me wel. Ondertussen breide ik al een sjaal, twee Bernadette truien en het Luna vest. Ik wissel dus tegenwoordig nog af, want ook haken blijf ik leuk vinden.
  Fijne dag, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is leuk!
  Ik breidde deze ook een tijdje geleden en juist die luie wijven steek voor mij.
  En prachtig geworden bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moooie sjaal, mmm lekker zacht :)
  Daar kun je heel wat plezier van hebben en extra leuk zelf gebreid!
  Ik brei en ik haak, ik vind het allemaal leuk :)
  Ik ben pas weer begonnen met borduren, ook weer leuk ;)
  Ik ben benieuwd wat je nu gaat haken en natuurlijk naar je berichtje over opruimen ;)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super mooie sjaal.
  En wat een prachtige foto's!
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie sjaal is het geworden! Ik vind breien erg leuk en de mooiste projecten komen van de breinaalden af maar ik houd het toch maar bij haken. Dit ligt mij meer en gaat 10x vlotter. ;)

  BeantwoordenVerwijderen