donderdag 14 juni 2018

Bloem granny kussen

Een aantal maanden geleden kochten wij een nieuwe bank. Een grijze hoekbank om precies te zijn! We hadden een tweepersoonsbank, prima voor onszelf, maar met wat bezoek waren de fijne zitplaatsen snel weg. Bovendien vonden we een grotere bank voor de toekomst ook een goed plan. Dus hup naar Ikea om een mooie bank uit te zoeken. En op zo'n nieuwe bank horen natuurlijk ook nieuwe kussens. En hoewel ik de kussens nooit gebruik om tegen aan te zitten, staat het gewoon gezellig. Zo'n groot grijs vlak is ook maar zo saai!
Ik besloot om wat kussenhoezen te kopen en om er een paar zelf te maken. Vriendlief vroeg voorzichtig of die 'paar' zelfgemaakte kussens ook één zelfgemaakt kussen kon worden, dus ligt er voorlopig één gehaakt exemplaar.


Ik ging aan de slag met dikke roze wol en haakte het 'bloem granny kussen' van byClaire op haaknaald 8. Ik haakte het kussen een tijd geleden ook voor de babykamer, daarover kun je hier meer lezen. Dit keer wilde ik 'm in één kleur maken en iets groffer. Ik wil bijna zeggen ' iets stoerder', maar dan had ik misschien een andere kleur moeten kiezen ;-) 


Het was een heerlijk project wat je makkelijk mee naar buiten kon nemen. Als ik met veel verschillende kleuren of kleine onderdelen haak, ben ik minder snel geneigd alles mee naar buiten te nemen. Herkennen jullie dat? Haken jullie veel buiten of toch liever binnen? In ieder geval was dit er een geschikt project voor en dus haakte ik een paar granny's onder de parasol, terwijl Jasmijn op het kleed speelde (of ernaast, want dat is veeeeeel leuker ;-)). 


En ja hoor, al snel kreeg mevrouw mijn haakwerk op het oog en kwam ze ook een handje helpen.. 


Bij Hema kocht ik een koraalrood linnen kussensloopje voor eronder en klaar was kees! 


Onze bank wordt steeds gezelliger, maar er mogen nog zeker een paar leuke kussens bij. Wieweet toch nog een gehaakt exemplaar!

Fijne dag!

Liefs, Annabel


8 opmerkingen:

 1. Superleuk geworden Annabel, staat heel mooi. Ik haak graag buiten maar inderdaad wel met een makkelijk werkje en het liefste in 1 kleur. Dat herken ik wel. Die handjes....lieffffff Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super leuk kussen Annabel. Heel erg mooi.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi lussen. Stoer en lief tegelijk!
  Zowel haken als naaien mag ik graag doen. Maar een haaknaald met een paar bolletjes neemt natuurlijk veel gemakkelijker mee naar buiten als de naaimachine ;-).
  Die helpende handjes ... lief ... en jong geleerd is ...
  Groetjes, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel sfeervol en gezellig. Geniet ervan! Liefs, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jong geleerd is oud gedaan :-) Ik vind het kussen prachtig en je foto's zo mogelijk nog mooier!! Geniet nog van je nieuwe bank en van dat mevrouwtje dat wil meehaken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk, meteen het patroon opgezocht!

  BeantwoordenVerwijderen